otrdiena, 2023. gada 2. maijs

Tautas dziesmu konkurss 20.04.2023.


        Tautasdziesmu konkursā piedalījās skolēni no pirmās līdz astotajai klasei, un uz skatuves demonstrēja jeb dziedāja tautasdziesmas, kuras bija iemācījušies. Viņus vērtēja 3 žūrijas pārstāvji. Kritēriji bija: dikcija (cik skaidri dzirdams teksts), intonācija un priekšnesuma kopskats. Maksimālo punktu skaits, ko varēja iegūt, katrā sadaļā bija 3. Visi dalībnieki bija saposušies tautastērpos, un katra skolēna priekšnesums bija burvīgs. Katrs bija padarījis labu darbu.

Skolēni, piedaloties šāda veida konkursā, attīsta atmiņu un intonāciju, mācoties dziesmas vārdus un melodiju, kā arī iegūst pieredzi uzstāties uz skatuves. Bērni ir spējīgi pilnveidot prasmes, kuras ir nepieciešamas, nonākot publikas priekšā. Šīs iemaņas ir arī būtiskas turpmākajā dzīvē. Piedaloties šādos konkursos arvien biežāk, ar katru reizi uziet uz skatuves būs vieglāk.

Mums, žūrijai, šis konkurss ļoti patika un šķita nozīmīgs. Tas ir fantastiski, ka skolēni iedrīkstas uzstāties un ir gatavi rūpīgi sagatavot savu priekšnesumu. No pieredzes zinām, ka tas nav tik viegli, tāpēc novēlām skolēniem turpināt būt drosmīgiem, varbūt pat nedaudz izkāpt no savas komforta zonas, lai pamēģinātu jaunas lietas!

Evelīna Putāne, 9.klase, žūrijas dalībniece

D.Elperes foto


Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Lūdzu ievērot pieklājību!