sestdiena, 2023. gada 20. maijs

Atkarību prevencija jauniešiem


2023.gadā maijā Latvijā pirmo reizi notiek  Pusaudžu dienas. To mērķis ir  vērst uzmanību uz jauniešiem kā mūsu valsts un sabiedrības daļu - atšķirīgiem gan no bērniem, gan no pieaugušajiem, taču tikpat nozīmīgiem. Daudz tiek runāts par dažādām grūtībām, ar kurām saskaras pusaudži - viņi ir tā ir sabiedrības daļa, kuru dzīves īpaši ietekmējuši pēdējo gadu satricinājumi.
          10. un 11.maijā 7.un 8.klašu skolēni sadarbībā ar atkarību speciālisti Ingrīdu Rudzīti izglītojās, analizēja, diskutēja par dažādām atkarībām jauniešu vidū (telefons, dators, smēkēšana, alkohols, narkotikas). No vienas puses pieejama plaša informācija, bet ar to nepietiek. No otras puses, būtiski, ka jaunieši padziļināja zināšanas par atkarībām un to riskiem, mācījās kritiski domāt un pilnveidoja prasmes izprast cēloņu-seku sakarības. 
     No 8.-20.maijam 7.klases skolēni iesaistījās veipinga mazināšanas programmā skolēniem "Nē - klase". 12 dienu laikā skolēni apguva prasmes un tehnikas, kas iemācīs pastāvēt par savām vērtībām un izvairīties no sliktām izvēlēm nākotnē.
         15.maijā skolas vecāku sapulcē tika aktualizēti jautājumi par atkarības vielu lietosanas ietekmi uz pusaudžu veselību. Speciāliste aicināja runāt ar pusaudžiem un nepieciešamības gadījumos meklēt palīdzību.
 Sirsnīgs paldies par sadarbību
Tukuma novada Sociālā dienesta atkarību speciālistei Ingrīdai Rudzītei!

Direktora vietniece Daiga Elpere
D.Elpere foto

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Lūdzu ievērot pieklājību!