pirmdiena, 2022. gada 5. decembris

632.Tumes mazpulks ikdienā un konkursos

 

Jaunais mācību gads 632. Tumes mazpulkā iesācies raženi -
daudz strādājam un arī atpūšamies.
 Lūk, ko par to stāsta paši mazpulcēni:

Elīza: 
Mēs gājām mazpulku pārgājienā “Tiešsaiste mežā.” Mūsu mērķis bija iepazīt uz izstaigāt Jaunmoku pils Mežparka taku. Aptuveni 200 m garajā takā apkopoti 11 pieturpunkti ar dažādām izglītojošām un izzinošām aktivitātēm, kā, piemēram, dižkoku atpazīšana, čiekuru mešana mērķī, iešana pa balansa baļķi, u.c. Takas izpēti apvienojām ar mazpulku atsūtīto uzdevumu izpildi. Bija auksti, bet jautri un interesanti. Atmiņā paliks mazās rūķīšu mājiņas kokos un sastaptā glodene.

Freija:
Pārgājienā “Tiešsaiste mežā” man patika gan uzdevumi, gan aktivitātes, bet varēja būt arī kaut kas grūtāks. Mūsu komanda “Tumes Topiņš” jautri pavadīja laiku, redzējām čūsku, kas ložņāja pa sakritušajām lapām. Piknika ugunskuru sakūrām uzarta lauka malā, pēc tam to rūpīgi apbērām ar zemi, jo pūta stiprs vējš.

Līva:
28. oktobrī notika Projektu forums. Šogad forums bija ļoti interesants. No rīta bija brokastis un uzmundrinošs pasākums, kur izstāstīja noteikumus. Pēc tam devāmies prezentēt savus projektus. Uztraukums bija ļoti liels, bet beigās nebija tik traki, jo vērtētāji bija ļoti atsaucīgi un ieinteresēti, uzdeva daudz jautājumu. Prezentēju divus projektus- “Jūrmala Tumē” un “Iepazīsimies ar paprikas audzēšanu”, saņēmu I pakāpes sertifikātus. Bija interesanti tirdziņā gan tirgoties, gan staigāt un skatīties, ko citi mazpulcēni uztaisījuši. Bēdīgi bija tas, ka iepirkšanās centrā izslēdzās elektrība tieši tad, kad bija jāfotografējas. Diena bija nogurdinoša un gara, bet piepildīta ar prieku un gandarījumu par paveikto.

Artuss:
Arī es aizstāvēju divus projektus- “Jūrmala Tumē” un biznesa projektu “Pastinaks”, saņēmu I pakāpes sertifikātus. Pasākums Saldū bija ļoti interesants, jo varēja satikt draugus no hakatona pasākuma. Man patika aizstāvēt projektus, jo vērtētāji bija ieinteresēti un pozitīvi noskaņoti. Tirdziņā varēja nopirkt dažādas lietas, mēs pārdevām pastinakus un Mohito kokteiļus.

Elīza:
Es aizstāvēju projektu “Mans ciltskoks.” Tajā izpētīju savas vecvecmāmiņas uzrakstīto grāmatu un uzzīmēju ciltskoku. Par projektu saņēmu I pakāpes sertifikātu. Piedalījos arī grupas projektā “Jūrmala Tumē”.

Freija:
Arī es saņēmu sertifikātu par darbu grupas projektā “Jūrmala Tumē.”

Šogad 632. Tumes mazpulkam pievienojušies arī jaunāko klašu skolēni, kuri jau veikuši pamatīgu darbu- kopā ar Netradicionālo rokdarbu pulciņa bērniem tika gatavotas Ierakumu sveces Ukrainas atbalstam.
Paldies par materiāliem gan skolas skolēniem, gan skolotājiem.

L.Saleniece, mazpulka vadītāja

L.Salenieces foto

 

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Lūdzu ievērot pieklājību!