piektdiena, 2019. gada 31. maijs

Latvju bērni danci veda 2019

Pēdējā skolas dienā, 31.maijā TDK "Rikšiņa" 1.-4.klases dejotāji devās uz bērnu tautas deju festivālu "Latvju bērni danci veda" Talsos. No rīta laiks dejotājus nelutināja, mazs lietutiņš mūs pavadīja ik uz soļa, bet mēģinājumus Sauleskalna estrādē izturējām, lai gan dažu brīdi katra kāja uz savu pusi gāja - jo skatuve bija slidena. Pēc tam jau laiks pamazām uzlabojās, un devāmies gājienā pa skaistajām Talsu ielām un pakalniem, gar Talsu ezeru. Un tad jau klāt bija vakars ar lielkoncertu "Ar sauli sirdī", kur piedalījāmies vienotā programmā ar A.Johanštāles dejām "Lāča miega dziesma" kopā ar Tukuma un Engures novada dejotājiem. Fināla dejā, kad Sauleskalna estrādē sadejoja visi festivāla dalībnieki, pašās beigās uzspīdēja saulīte - nu gluži kā uz pasūtījumu, jo lielkoncerta nosaukums "Ar sauli sirdī". Pēc koncerta sekoja dalībnieku ballīte, un tad jau vēlā vakara stundā devāmies mājup. 
Paldies skolas vadībai par lietusmēteļiem - noderēja, paldies par silto un garšīgo zupu un visiem gardumiem, kas deva mums spēku aizvadīt šo festivālu!
Paldies skolotājām Andai, Renātei, Laimai, Danusijai, Edītei un Zintai, kā arī paldies Annikas, Gustava un Ralfa mammai par palīdzību visas dienas garumā!
Un jau pēc 2 gadiem tiksimies "Latvju bērni danci veda" TUKUMĀ!  

Tautas deju kolektīva "Rikšiņš" vadītāja Ilze Buka
A.Zaķes, D.Miltiņas un I.Bukas foto


Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Lūdzu ievērot pieklājību!