piektdiena, 2019. gada 6. decembris

Kā kļūt par karavīru 04.12.2019.



          Tumes pamatskolas 6.klases skolēni "Latvijas  skolas somas" ietvaros apmeklēja Latvijas kara muzeju un piedalījās nodarbībā ,,Kā kļūt par karavīru".
      Nodarbību vadīja muzeja darbinieks  Latvijas armijas vēsturiskā kostīmā. Skolēni tika iepazīstināti ar Latvijas armiju no 1920.-1940. gadam. Nodarbības laikā skolēni noskaidroja jēdzienus armija un bruņotie spēki, piedalījās  dažāda veida sacensībās: gāzmaskas ātrā uzvilkšanā, patronu ievietošanā ložmetēja patronlentā, šaušanā. Nodarbības laikā skolēni varēja demonstrēt savas labās prasmes ierindas mācībā par ko saņēma nodarbības vadītāja uzslavu. Pēc nodarbības skolēni apskatīja kara muzejā esošās ekspozīcijas. Tapa arī fotogrāfija pie Latvijas brīvības simbola - Brīvības pieminekļa.
          Pēc muzeja apmeklējuma skolēni audzināšanas stundā dalījās savos iespaidos un jauniegūtajās zināšanās:,, Mēs uzzinājām, ka patronu jostu sauc par lentu, ka ķiveri sauc par bruņucepuri, bija forši un interesanti šaut ar lāzerpistoli, bija interesanti pašiem staigāt pa muzeju un apskatīt visu. Lai šautu, rokām ir jābūt taisnām, karavīram ir jābūt izskatīgam un patriotiskam, gāzmasku velk ar zodu pa priekšu, ierindas skate mums ir tāda pati kā viņiem. Daudz no redzētā varēsim izmantot Latvijas vēstures stundā."

skolotāja Sandra Šteinberga

S.Šteinbergas foto


Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Lūdzu ievērot pieklājību!