ceturtdiena, 2019. gada 28. novembris

Profesiju diena "Kad izaugšu liels, es būšu..." 27.11.2019.

     Tradicionālo profesiju dienu "Kad izaugšu liels, es būšu.." pirmskolas 5/6-gadīgajiem bērniem šoreiz vadīja 7.klašu skolēni pedagoga karjeras konsultanta D.Elperes vadībā.
      Saskaņā ar ielūgumu uz pasākumu skolā, katrs bērns nāca ar zīmējumu, kurā attēlota "nākotnes profesija". 
      Nodarbības sākumā - saruna par profesijām  pie bērnu zīmējumu izstādes. Pēc bērnu stāstiem secinām, ka populārākās profesijas ir: lauksaimnieks, veterinārārsts, zvejnieks, pārdevēja, māksliniece un to, kāpēc bērniem interesē tieši šīs profesijas. 
Drīz jau nākamais uzdevums - "uzmini profesiju!" Pēc attēla kartītē un septītklasnieku sniegtajiem padomiem vērojam profesijas attēlošanu kustībā - citi skrien - sportisti, citi attēlo frizieri, citi- skolotāju, vēl citi - dabas pētnieku. Šī rotaļa īpaši rosināja domāt par profesiju un veicamo pienākumu dažādību.
Noslēgumā - veiklības stafete četru profesiju komandām: policistiem, pavāriem, ceļu būvētājiem un mežsaimniekiem.

       Ieguvumi:
Prieks, ka mazie bērni aizrautīgi iesaistījās sarunās un aktivitātēs par profesijām.
Gandarījums, ka kopīgi plānotā nodarbība izdevās, jo katram bija savs pienākums - Viktorija, Dārta un Aleksandra izveidoja zīmējumu izstādi un iesaistīja bērnus aktivitātēs,  Valters un Adrians atskaņoja muzikālos akcentus, bet Vanesa un Edijs - fotografēja. Mācot mazos bērnus, mācījāmies paši un pilnveidojām savas prasmes, kā arī guvām jaunu pieredzi.
Paldies par atbalstu skolotājām Gunai un Inetai!
Pedagogs karjeras konsultants D.Elpere 
V.Maļikas un E.Balsera foto

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Lūdzu ievērot pieklājību!