trešdiena, 2019. gada 6. novembris

Iepazīšanās ar Dzintaru koncertzāli 31.10.2019.



       5. a un 8. klases skolēni 31. oktobrī apmeklēja Dzintaru koncertzāli Jūrmalā. Brauciena mērķis bija iepazīties ar Latvijas kultūras vērtībām un to laikmetīgām izpausmēm. 
        Pirms pasākuma skolēni  iepazinās ar Latvijas kultūras kanona vērtībām- arhitektūras pieminekli Dzintaru koncertzāli un  piedalījās konkursā, diskusijā. Mūzikas stundās iepazina Dzintara koncertzāles nozīmi Latvijas koncertdzīvē. Ekskursijas laikā aplūkoja koncertzāli, kurā atrodas Anša Cīruļa gleznu orģināli, Aigara Bikšes veidotā skulptūra diriģentam Arvīdam Jansonam un redzēja  gan  koncertzāles sākotnējo izskatu, gan mūsdienīgo. Koncertzālē noklausījās interesantu gides stāstījumu par novadnieka Vestarda Šimkus  izvēlēto koncertflīģeli, kuram ir atzīts  labākais  skanējums Baltijā. Liels saviļņojums bija pašiem pamēģināt dziedāt uz Dzintaru koncertzāles skatuvēm un pārliecināties par lielisko skanējumu. Interesanti bija nokļūt aizkulisēs un ielūkoties grimmētavās, jo šādu iespēju  bieži negadās izbaudīt. Skolēni varēja spoguļoties iespaidīgajos spoguļos un izbaudīt  moderno apgaismojumu, kā arī nofotografēties Raimonda Paula vai cita ievērojama mūziķa  grimmētavā.
    Pēc pasākuma - audzinātāja stundās, iepazīstot kultūras kanonu un citas kultūras vērtības, skolēni atbildēja uz jautājumiem, iesaistījās pārrunās. Skolēni  atzinīgi novērtēja iegūtās zināšanas un izteica vēlēšanos, šādā veidā iepazīt arī citas Latvijas kultūras vērtības. Protams, arī kopā būšanas prieks un sadarbība ekskursijas laikā deva lielu gandarījumu un pieredzi.
skolotājas Gita Vīnakmene un Inese Miķelsone


Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Lūdzu ievērot pieklājību!