pirmdiena, 2023. gada 20. marts

632. Tumes mazpulks 2023.g. ziemā un pavasarī

 632. Tumes mazpulka aktivitātes

16. janvārī 632. Tumes mazpulka meitenes sāka mazo izpētes projektu “Mikrozaļumu audzēšana”, kurā pētīja: kāpēc mums būtu uzturā jālieto mikrozaļumi un, kādas sēklas var diedzēt, kā arī mācījās atrast vajadzīgo informāciju uz sēklu paciņām. Sēklas sējām uz mirtām salvetēm, vislabāk dīga sierāboliņa sēklas un dažādi salāti, mazliet sliktāk- mangolds, bet spēcīgāko smaržu jutām no puravu dīgstiem. 1.- 4. klases bērni stādīja sīpolus, lai iegūtu veselīgos un gardos lociņus.

4. martā mazpulcēni piedalījās JALatvia organizētajā pasākumā “Cits Bazārs pavasarī”, ar savu skolēnu uzņēmumu “wesellparsnip”. Stāsta Artuss: “Pirms gada mēs pat nezinājām kas ir pastinaki, bet pateicoties mazpulku biznesa projektam un “Ezerkauliņiem”, iemācījāmies tos audzēt, novākt un sapakot pārdošanai. Mums palika diezgan daudz nestandarta pastinaki, tāpēc eksperimentējām ar dažādiem ēdieniem. Vislabāk mums pašiem iegaršojās kaltēti pastinaki, izveidojām SMU un izdomājām tos piedāvāt arī citiem. “Cits Bazārs pavasarī ” mums veicās labi- pārdevām visu saražoto produkciju!”

Elīza Egle: “Kaltētos pastinakus gatavo šādi- nomazgātus pastinakus nomizo, noskalo (neatstāj ūdenī, jo tie ātri sasūc sevī mitrumu), ar to pašu mizojamo ierīci sagatavo plānas strēmeles, liek uz cepampapīra plātī un kaltē, pa laikam apmaisot, līdz pastinaki kļūst kraukšķīgi. Tos var grauzt kā čipsus, pievienot zupām, sautējumiem, mērcēm, kā arī samalt kā garšvielu”.

15. martā piedalījāmies pasākumā “Projektu nakts”, kurā centāmies izsapņot un izdomāt realizācijas plānu mūsu lielajam projektam “Dabas sēta”. Vēlamies radīt stilīgu vietu gan mācībām, gan atpūtai. Paldies Latvijas mazpulkiem par pirmajiem 100 eiro mūsu sapņa realizācijai! Mēs ticam, ka projekta realizēšanā mums pievienosies daudzi- skolēni, skolotāji, vecāki. Par “Projektu nakti” stāsta Līva: “Bija jauki un izpalīdzīgi vadītāji, kā arī saliedēšanās pasākumi bija ļoti labi izdomāti, kuros visi aktīvi piedalījās. Ēdiens pasākuma laikā bija labi sarūpēts!” Markuss un Artuss: “Mums patika darbs pie projekta, jautrā nakts un labā žūrija!” Freija: “Ļoti garšīgas pankūkas! Interesanti iegūt jaunus draugus un kontaktus ar citām skolām. Paldies pasākuma rīkotājiem!”

Līga Saleniece, 632. Tumes mazpulka vadītāja

L.Salenieces foto

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Lūdzu ievērot pieklājību!