ceturtdiena, 2020. gada 6. februāris

Atnāc un uzzini! 06.02.2020.


       6.februārī Tumes pamatskolas 8. un 9.klašu skolēni piedalījās tradicionālajā Tukuma, Engures un Jaunpils novada skolu karjeras dienā "Atnāc un uzzini", kurā var uzzināt par tālākizglītības iespējām profesionālās izglītības mācību iestādēs pēc 9.klases. Šoreiz plašāk iepazīties varēja ar 11 profesionālajām  izglītības iestādēm: Jelgavas tehnikums, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošā vidusskola, RTU Olaines Tehnoloģiju koledža, Saldus tehnikums, Rīgas tirdzniecības profesionālā vidusskola, Bulduru Dārzkopības vidusskola,  Kandavas Lauksaimniecības tehnikums un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums. 
   Prezentācijās, meistarklasēs,  demonstrējumos un sarunās ar skolu jauniešiem, pedagogiem - meistariem skolēni varēja gūt priekšstatu par profesijām, mācību procesu un nepieciešamajām prasmēm. Tas rosināja vēlmi apmeklēt skolas klātienē jau šajā pavasarī- Atvērto durvju dienās.
      Skolēni ļoti pozitīvi novērtēja, ka paši audzēkņi runāja par mācībām, ikdienu un brīvo laiku. Pārdomas raisīja Saldus tehnikuma jauniešu un pedagogu stāsts par 21.gadsimta prasmēm, kā arī aicinājums  katram atrast atbildi uz jautājumu "Ko tu proti?", cik azartiski, ar kādu degsmi acīs un cik radoši spēj paveikt darbiņu, piemēram, kaut vai pagatavojot un pasniedzot tēju klientam.
      Bija prieks satikties ar mūsu skolas absolventiem: Vikiju, Edgaru un Denisu no Jelgavas tehnikuma, Saldus tehnikuma un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma. 
      Skolēnu iedvesmojošās atsauksmes, ieteikumi, izvērtējums par karjeras dienas ieguvumiem apliecina, ka šādas tikšanās skolēniem ir nozīmīgas, plānojot nākotnes karjeru.

Pedagogs karjeras konsultants Daiga Elpere
      
D.Elperes foto

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Lūdzu ievērot pieklājību!