trešdiena, 2020. gada 12. februāris

"Soliņš" un žonglēšanas nodarbība 12.02.2020.



        2.februārī programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros Tumes pamatskolas 1.-6.klašu  skolēni satikās ar "Teātri azotē" un izdzīvoja  divu meiteņu stāstu izrādē "Soliņš". Neparasti, ka viss notika bez vārdiem, taču mēs sapratām gan par meiteņu draudzību, gan kopīgajām spēlēm, gan jautrajiem piedzīvojumiem. Īpašu šo teātra piedzīvojumu darīja neparastā mūzika un iespēja pašiem iesaistīties: zumzināt kā mušiņām, šalkot kā jūrai, dejot, vingrot. Aizraujoši bija vērot dažādos žonglēšanas veidus ar bumbiņām, vālītēm un riņķiem.
       Nozīmīgi, ka pirms izrādes aktrises Marika un Jolanta pārrunāja, ka šāda izrāde - bez vārdiem, ir vērtīga, jo to var skatīties cilvēki ar dzirdes traucējumiem, dažādu valodu (tautību) cilvēki un gala beigās - liek būt ļoti uzmanīgam, dzirdīgam ikvienam, lai saprastu īpašo stāstu. 
        Pēc izrādes, skolēnu grupa no dažādām klasēm vispirms uzklausīja ieteikumus, bet pēc tam - vingrinājās, trenējās apgūt dažādos žonglēšanas paņēmienus. Šajā brīdī kultūras nama zāle patiesi atgādināja čaklo bitīšu stropu. Un tad - nodarbības noslēgumā - lielais pārsteigums - skan mūzika un uz skatuves kāpj ikviens, kas vislabāk apguvis žonglēšanu ar vienu bumbiņu, tad jau ar divām un trijām, un protams, žonglēšanas meistari ar riņķiem.
        Paldies Marikai un Jolantai par pārdomu raisošo izrādi un azartu, iedrošināšanu ticēt savai varēšanai aizraujošajā žonglēšanas mākslā! Mums viss patika ļoti, ļoti!
 skolotāja Daiga Elpere
D.Elperes foto

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Lūdzu ievērot pieklājību!