piektdiena, 2023. gada 8. septembris

632. Tumes mazpulks, Sapņi piepildās

Sapņi piepildās!


Pavasarī 632. Tumes mazpulka komanda piedalījās organizācijas Latvijas Mazpulki rīkotajā “Projektu naktī”, kurā izstrādāja ideju āra klases iekārtošanai bijušajā skolas malkas novietnē (kā arī ieguva naudas balvu 100 eiro!). Teritorijas tīrīšana bija smags un laikietilpīgs (un ļoti putekļains) darbs, taču mazpulcēni un viņu vecāki ar apbrīnojamu degsmi un azartu strādāja vairākas dienas. Lielie mazpulcēni tikmēr rakstīja Jauniešu iniciatīvas projektu konkursa pieteikumu, lai iegūtu finansējumu ideju realizācijai.

Kā mums gāja?

19.04.2023. “Dabas sētas” teritorijas sakopšanas talka (piedalījās 1.-4. klases 632. Tumes mazpulka mazpulcēni);

27.04.2023. Teritorijas plānošana (Elīza, Zane);

19.05.2023. Lielā talka. Slīpējām un taisījām āra mēbeļu komplektus, krāsojām durvis un mēbeles, ravējām, izvedām lieko zemi no asfalta, ravējām, veidojām puķu dobes pamatu, tapa smilšu kastes rāmis (Visa vecuma 632. Tumes mazpulka mazpulcēni, vecāki, skolotāji, tehniskais personāls);

17.08.2023. Puķu dobes iekārtošana, augu stādīšana (Elīza);

29.08.2023. Nezāļu ravēšana, teritorijas kopšana (Līga);

30.08.2023. Lielā talka. Noslīpējām un nokrāsojām palešu mēbeles, sakārtojām smilšu kasti, krāsojām koka detaļas, izgatavojām galdus, pielikām plauktus, finiera ekrānu, izslaucījām asfalta daļu, izdekorējām teritoriju ar papīra un auduma karodziņiem (632. Tumes mazpulka mazpulcēni, vecāki, draugi);

01.09.2023. “Dabas sētas” atklāšanas pasākums (visi skolas skolēni, skolotāji, darbinieki, vecāki).

1.septembrī visi kopā atklājām āra klasi “Dabas sēta”! Esam piepildījuši savu sapni par sakārtotu, mājīgu un stilīgu vietu mācībām un atpūtai. Tumes pagasts ir ieguvis sakārtotu un skaistu vietu. Esam saliedējuši arī skolas bērnus, jo arī viņi gūst pārliecību, ka visi kopā varam uzlabot un attīstīt vidi sev apkārt.

Projekts īstenots konkursa “Tukuma novada jauniešu iniciatīvu projektu konkurss” ietvaros ar Tukuma novada Izglītības pārvaldes atbalstu un Tukuma novada pašvaldības finansējumu. Liels paldies par atbalstu arī organizācijai Latvijas mazpulki par iedvesmu, atbalstu, palīdzību un sirsnību!

632. Tumes mazpulka vadītāja Līga Saleniece

L.Salenieces foto

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Lūdzu ievērot pieklājību!