ceturtdiena, 2023. gada 7. septembris

632. Tumes mazpulks. Atskats uz padarīto 2023.g.

632.Tumes mazpulkam piedzīvojumu netrūkst 

Kamēr Tumes 632. mazpulka mazpulcēni audzē bietes, pēta soju, strādā individuālo projektu darbus un vienkārši atpūšas, tikmēr pastāstīšu par pēdējo mēnešu notikumiem. Maijā 3 mazpulka komandas piedalījās ikgadējās sporta spēlēs “Zaļais starts”- kādam pirmā pieredze, citi jau otro gadu, bet visi centīgi sportojuši, domājuši un baudījuši. Vecākā komanda “Tumes topiņš” mājās atveda godam nopelnīto 3. vietas apbalvojumu!

19. maijā topošajā projekta “Dabas sēta” (šo projektu Līva, Freija, Markuss un Artuss uzrakstīja mazpulku organizētajā “Projektu naktī”, finansējumu piešķīra Tukuma novada dome) āra klasē pulcējās gan lielie, gan jaunākie mazpulcēni, kā arī Māra un Paulas vecāki, lai kopīgiem spēkiem paveiktu grūtākos darbus- noslīpētu paletes, savāktu nezāles, krāsotu dažādas virsmas. Visi darbi tika darīti aizrautīgi un ar prieku, paveicot ļoti, ļoti daudz! Talkas noslēgumā- desiņas, maršmelovi, ballīte un supergardais skolas direktores atvestais saldējums! Sirsnīgs paldies par palīdzību arī saimniekam Spodrim un Rutai par bērnu lielāko prieku- smilšu kasti, kā arī ikvienam skolas skolotājam par labu vārdu un atbalstu!

Šogad nominācijas “Skolas vērtību vēstnieks” atzinības mazpulcēni saņēma no Tumes pamatskolas vadības, jo pati, kopā ar mazpulku biroja meitenēm, devos pieredzes apmaiņas braucienā uz Norvēģiju. Pat grūti aprakstīt emocijas, ieguvumus, bet noteikti ļoti daudz no mazpulku darba Norvēģijā centīšos iekļaut mūsu mazpulku ikdienas darbā.

Jūnija vidū piedalījāmies divu dienu nometnē “Vasaras skola Lielozolos”- tās bija divas piedzīvojumu, zināšanu un aktivitāšu pilnas dienas. Mācījāmies sadarboties veicot dažādus uzdevumus, draudzēties ar citu mazpulku dalībniekiem, vairākiem bērniem šī bija pirmā telts celšanas (un gulēšanas tajā) pieredze. Vakarā visi pulcējāmies kopīgā ielīgošanas pasākumā. Vērtējums no mazpulcēniem- bija ļoti forši!

Mūsu skaistākais notikums (ar tādu mazliet skumju noti) bija Tumes pamatskolas 9. klases izlaidums, kurā 632. Tumes mazpulka bijusī vadītāja Dzintra Driķe un tagadējā vadītāja Līga pasniedza Līvai Mazpulku Goda nomināciju un sudraba karotīti, jo Līva ir mazpulkos darbojusies vismaz 5 gadus, kā arī izstrādājusi un aizstāvējusi vismaz 5 projektus. Sirsnība, asaras un priecīgs smaids, bet Līva arvien būs mūsēja- no 632. Tumes mazpulka!

Prieks, ka mūs arvien vairāk zin, atpazīst un aicina ciemos- jūlija ieskaņā piedalījāmies Bērnu svētkos Degoles pagasta Vienībā, mācījām bērniem gatavot Mohito kokteiļus. Kā arvien- piekrišana liela, bērni un pieaugušie paši gatavoja un baudīja. Kā pagatavot gardāko, stāsta Elīza Egle: glāzē ieliek 2 gabaliņus no uz pusēm sagriezta laima, un 1 gabaliņu citrona, 2 tējkarotes brūnā cukura, 5 piparmētru lapiņas , visu kopā saspiež ar kādu virtuves priekšmetu, pielej gāzētu ūdeni, samaisa un tad var izdekorēt ar citrona šķēlīti, pasniegt ar salmiņu (iesakām iztikt bez- rūpēsimies par vidi). Jau otro reizi šajā aktivitātē mazpulcēni Artuss un Elīza Egle izmantoja paštaisītos dzēriena aparātus- koka korpusa otrā pusē ir novietota pudele, tajā iekšā plastmasas trubiņa un blakus motoriņš, kas darbojas ar bateriju. Piespiežot podziņu, ūdens no pudeles tiek pārsūknēts glāzē.

632. Tumes mazpulka vadītāja Līga Saleniece

L.Salenieces foto

 

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Lūdzu ievērot pieklājību!