svētdiena, 2021. gada 21. novembris

Erasmus+ KA1 projekts “Motivējoša atbalsta nodrošinājums iekļaujošās izglītības skolēniem”, Alcala de Enares


Šī projekta ietvaros piedalījos kursos “Stratēģijas klases atmosfēras uzlabošanai un mācību motivācijas veicināšanai”, kas notika Spānijas pilsētā Alcala de Henares, netālu no Madrides. Kursi notika 2021. gada 24.-30. jūlijā.

Kursu mērķi:

  • nodrošināt skolotājus ar novatoriskiem instrumentiem un resursiem, lai veicinātu skolēnu interesi par mācībām,
  • ieviest jaunas mācīšanas pieejas, kas ļauj skolēniem jēgpilni piedalīties mācību procesā un pilnveidot pamatprasmes,
  • nodrošināt skolotājus ar stratēģijām un resursiem, lai mācītu vispārējās prasmes un palielinātu eksperimentālo resursu izmantošanu klasē,
  • labsajūtas izmantošana mācību procesa motivācijai un klases atmosfēras uzlabošanai.

Kursos piedalījās skolotāji no Rumānijas, Ungārijas, Portugāles un Latvijas.

Septiņās dienās, kamēr notika kursi, notika vairākas aktivitātes. Pirmajā dienā grupas saliedēšanai notika gājiens uz Alcala de Henares restorānu, kur tikām cienāti ar spāņu iecienīto maltīti Tapas. Nepiespiestā gaisotnē, sarunās iepazinām kolēģus no iepriekšminētajām Eiropas valstīm.

Nākošajā dienā sekoja ekskursija pa pilsētu, iepazīstot tās arhitektūru un vēsturi. Šī pilsēta slavena ar to, ka šeit rakstnieks Miguel de Cervantes uzrakstīja romānu “Dons Kihots”. Vēl pilsēta ir atpazīstama ar valsts nozīmes universitāti tās teritorijā.

Nākamajās dienās katru dienu 5 stundas notika kursi universitātes teritorijā esošajā viesnīcā. Tas notika Covid pandēmijas laikā, tādēļ tika noteikta distancēšanās savā starpā un dažādi pulcēšanās ierobežojumi. Tādēļ arī nenotika paredzētās praktiskās aktivitātes kursu tēmu apguvei. Kursi pārsvarā notika lekciju un prezentāciju formā. Tomēr varējām praktiski izmēģināt labsajūtas treniņu metodi – meditāciju. Dalījāmies savā starpā ar savu valstu pieredzi iekļaujošas izglītības laukā.

Tā kā kursi notika vasaras vidū, ļoti karstā laikā, tad brīvajā laikā varējām izbaudīt skaisto Spānijas vasaru, vietējo pilsētu (tūrisma objektus, dabu), kā arī netālu esošo Madridi.

Paldies par iespēju piedalīties šajā projektā Tumes pamatskolas direktorei Ingai Dāvidsonei, mentorei Aivai Leitānei par lielo atbalstu šī ceļojuma organizēšanā.

Oskars Laugalis 

Prezentācija

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Lūdzu ievērot pieklājību!