sestdiena, 2021. gada 19. jūnijs

Erasmus + projekts Kanāriju salās, 2021

 

Prezentācija par projekta norisi

No 2021.gada 23. 05. – 30.05. man bija iespēja atrasties Tenerifē, starptautiskās skolotāju apmaiņas programmas ERASMUS + ietvaros.  Tā ir Spānijai piederošo Kanāriju salu lielākā sala Atlantijas okeānā netālu no Āfrikas piekrastes. Piedalījos 5 dienu seminārā „Inovatīvas mācību metodes skolotājiem, skolām un pieaugušo izglītībai”.  Akcents tika likts uz skolēnu un skolotāju sadarbības neformālām metodēm, projektu darbiem un ārpusklases izglītību.

Seminārā piedalījās skolotāji no Latvijas, Lietuvas, Rumānijas, Horvātijas, Čehijas, Beļģijas un pasniedzēja no Itālijas. Piecas dienas pagāja intensīvā mācību darbā, diskusijās, pieredzes apmaiņas stāstos. Kopā tika apgūtas vairākas jaunas IT platformas, ar kuru palīdzību var pilnveidot mācību procesu, īpaši attālināto mācību laikā. Ārpusklases darba metožu ietvaros devāmies ekskursijās un uzdevumos pa pilsētu Puerto de la Kruza un pa salu. 

Semināra laikā ieguvu jaunus kolēģus, draugus un Starptautisku sertifikātu par dalību seminārā. 

Man kā ģeogrāfijas skolotājai Salas apskate bija īpaši nozīmīga. Iepazinām vairākas vietējās pilsētas un to arhitektūru, Tenerifes salas ļoti atšķirīgos klimatiskos apstākļus un dabu – kalnus, savdabīgo augu un dzīvnieku valsti. Apmeklējām salas augstāko kalnu – vulkānu Teide , kura augstums ir 3718 mvjl.

 Liels paldies skolotājai Aivai Leitānei par palīdzību brauciena organizēšanā, kā arī skolas vadībai par atbalstu.

 Ar cieņu, skolotāja Ilze Strautmane




Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Lūdzu ievērot pieklājību!