piektdiena, 2019. gada 25. oktobris

Karjeras nedēļa 2019

Karjeras nedēļas 2019 vadmotīvs - skats uz nākotnes profesijām, kas būs nepieciešamas nākotnes darba tirgū-atspoguļojās karjeras pasākumos gan skolā, gan Tukuma novadā.
Skolā - 1.-4.klašu skolēni, karjeras konsultantes J.Priedes rosināti mācījās saprast zināšanu, spēju un prasmju nozīmi, izvēloties atbilstošāko profesiju.
Sākumskolas skolēni aktīvi iesaistījās zīmējumu konkursā "Mana nākotnes profesija".
5.,6.klašu skolēni pedagoga karjeras konsultanta D.Elperes vadībā, vērojot videosižetus un veicot praktiskos uzdevumus, padziļinātāk iepazinās ar pavāra, ugunsdzēsēja - glābēja, mežsaimnieka, kinologa un galdnieka profesijām. Īpaša uzmanība tika pievērsta konkrēto profesiju darba pienākumiem un nepieciešamajām rakstura īpašībām un prasmēm.
7.klases skolēni izzināja profesijas, veidojot infografikas Tukuma novada konkursam "Mana nākotnes profesija".
9.klašu skolēni ķīmijas stundas ietvaros iepazinās ar tuvākās apkārtnes kalēju Gintu Haņecki. Apbrīnojama ir Ginta mīlestība uz metālu, jo visas prasmes ir apgūtas pašmācības ceļā, saņemts Latvijas Amatniecības kameras Meistara diploms, bet ikdienā - darbs, kas dod patiesu gandarījumu.
Novadā - Pirmo reizi Tukuma novada skolēni tika aicināti veidot tērpu kolekcijas vai individuālus tērpus  modes skatei "Šodienas profesija nākotnes spogulī". Netradicionālo rokdarbu pulciņa dalībnieku kolekcijā skolotājas L.Salenieces vadībā tapa pavārs - robots, "taču ēdiens garšos pasakaini gardi, jo robotā pukstēs silta, cilvēciska un mīlestības pilna sirds", skolas busa šoferis, kura "galvenais uzdevums nākotnē - zināt katra skolēna adresi un dienaskārtību, lai spētu ieprogrammēt iekārtas, kuras, paceļoties gaisā kā droni, nogādātu katru skolēnu vajadzīgajā vietā". Neiztika arī bez Skola 2030 vīzijas, kad "galvenais būs zināšanas, radošums un praktiskā darbība, tāpēc skolēni paši izvēlēsies ko, kur un kad mācīties. Apģērbam vairs nebūs nozīmes - mode nepastāvēs". Pasākuma runasvīrs Jānis Palkavnieks uzteica tumenieku kolekciju  par videi draudzīgu materiālu izmantošanu. Paldies skolotājai L.Saleniecei un pulciņa dalībniekiem: Elīzai Eglei, Evelīnai, Zanei, Vendijai, Danielai un Artusam un kolekcijas komentētājām Dārtai un Viktorijai! 

Pedagogs karjeras konsultants Daiga Elpere

I.Dāvidsones un D.Elperes foto 

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Lūdzu ievērot pieklājību!