otrdiena, 2018. gada 13. novembris

Tikšanās vieta – Rīgas pilsētas II teātris. 13.11.2018.

13.novembrī, Latvijas simtgades svētku nedēļas laikā, 7.,8.,9. klases skolēni devās uz Rīgu. Vispirms 7.,8.klases skolēni apmeklēja Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, bet 9.klases skolēni – Latvijas Nacionālo vēstures muzeju. Mākslas muzejā skolēni iepazinās ar muzeja ēku un praktiskajā nodarbībā izzināja kultūrvēsturisko mantojumu, Latvijas mākslas daudzveidību. Vēstures muzejā  gida pavadībā jaunieši izdzīvoja pēdējos 100 gadus Latvijā, uzzinot daudz jauna par Latvijas veidošanos, attīstību, aplūkojot dažādus vēstures avotus, priekšmetus. 
Pēc muzeja apmeklējuma skolēni devās uz Latvijas Nacionālo teātri, lai kopīgi piedzīvotu vēsturisko notikumu pirms 100 gadiem – Latvijas valsts proklamēšanu  izrādē “Tikšanās vieta – II pilsētas teātris”.
Atgriežoties mājās, skolēni patiesi bija gandarīti par pavadīto dienu Rīgā. Lielākā daļa 7.klases skolēnu atzina, ka mākslas muzeju apmeklē pirmo reizi. Skolēniem patika praktiskā nodarbība – būt par “mākslas darbu atradējiem un pazinējiem”, kā arī plašās un skaistās muzeja telpas. Daļai bija interesanti apskatīt īstu mākslas darbu tuvplānā, daļai ļoti patika salīdzināt mūsdienu mākslu ar senāku laiku darbiem. Savukārt devītklasnieki uzskata, ka nodarbībā “Latvijas gadsimts” skolēni spēj iegūt zināšanas, kas palīdzināmas vairākām Latvijas vēstures stundām skolā un tiešā veidā palīdz gatavoties vēstures eksāmenam. 
Jaunas emocijas, neparasta teātra izrāde – pirmās domas, kas radās pēc teātra izrādes noskatīšanās. Dažiem liels notikums šķita pats teātra apmeklējums, jo tas notika  pirmo reizi. Devītās klases skolēni atzina, ka īpašāku šo izrādi padarīja tas, ka uz skatuves notiekošais bija ne tikai jāvēro, bet arī jāklausās izsniegtajās austiņās. Tas bija vēl kas nepiedzīvots! Savu viedokli par redzēto skolēni pauda arī  Latvijas Televīzijas 1 Ziņu žurnālistiem. 
Jaunieši uzskata, ka “šāda izrāde ir interesanta, jo palīdz iztēloties, kā notikumi risinājās”, “varēja saprast, ka mazākā nejaušība  varēja izjaukt valsts nodibināšanu, “jutāmies lepni, ka Latvija ir nodibināta un esam aculiecinieki  pēc 100 gadiem”.
Projekta koordinatore Daiga Elpere

Valsts dibināšanas simulācija Nacionālajā teātrī

Latvijas Nacionālajā teātrī, vietā, kur 1918. gada 18. novembrī tika dibināta Latvijas valsts, tiek spēlēta izrāde “Tikšanās vieta – Rīgas pilsētas II teātris”. Iestudējums ir vēsturiskā Latvijas dzimšanas notikuma simulācija. Mūsu skolas 7., 8. un 9. klases skolēni skatījās šo izrādi un tika arī pamanīti.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Lūdzu ievērot pieklājību!