sestdiena, 2018. gada 1. septembris

Augam Latvijai

Tumes vidusskolas 6.klases skolēnu un Tumes un Degoles pagasta pensionāru padomes kopīgais brauciens uz Likteņdārzu 31.08.2018.

 6.klases skolēniem pēc kopīgajiem Baltā galdauta svētkiem 4.maijā, izveidojusies sirsnīga sadraudzība ar Tumes un Degoles pagasta pensionāru padomes dalībniekiem. Augusta beigās sestklasnieki saņēmu jauku ziņu – uzaicinājumu kopīgā braucienā apmeklēt Likteņdārzu.
   Ar aizrautību ķērāmies pie  mājas darba  veikšanas - atrast  savu dāvanu – pelēko laukakmeni, kas  tiks izmantots Likteņdārza  amfiteātra  pelēkā akmens krāvuma pabeigšanai. Tā no Tukuma puses aizceļoja dažādi akmeņi divu dūrīšu lielumā: cits to atrada Jauntukumā, citam izvēlētais akmens iepatikās krāsas dēļ, cits savu akmeni meklējis “kādu stundu uz lauka”, līdz atrada īsto – tas iepaticies ar skaisto formu,  cits to atrada Slocenes upes krastā, bet cita akmens atradās ķiršu dārzā pie mājas.
   Iepazinām Latvijas cilvēku sarežģītos dzīvesstāstus,  dramatiskos notikumus  vēstures griežos. Arī daži skolēni padalījās ar savas ģimenes/dzimtas locekļu skaudrajiem likteņiem. Likteņdārza draugu alejā jeb bruģakmens ceļā atradām gan valsts prezidentu vārdus, gan sabiedrībā pazīstamu cilvēku vārdus. Ozolu jaunaudzē atradām Tukuma novada pašvaldības darbinieku stādīto ozoliņu novada politiski represēto piemiņai. 
Bet pāri Daugavai saskatāmas Kokneses pilsdrupas. Aplūkojot tās tuvumā, mēģinājām iedomāties, kā tas
bija – dzīvot viduslaiku pilī. Pārdomas raisīja makets, kur redzams, ka pils sākotnēji atradusies vairāk kā 30 
metru augstumā virs ūdens. 
    Tā, soli pa solītim, nokļuvām neparastā Latvijas vēstures iepazīšanas stundā – likteņupe Daugava, tās
pārmaiņas laika gaitā,  vēsturiskie notikumi, kas būtiski mainīja cilvēku dzīves un mūsdienu cilvēku
cieņas un pateicības apliecinājums - Likteņdārzs - ļaudīm, kas veidojuši mūsu Latviju. 
   
D.Elperes foto


Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Lūdzu ievērot pieklājību!