ceturtdiena, 2018. gada 20. decembris

Pētām un izzinām profesijas tuvākajā apkārtnē. Zivju restorāns "Bermudas" 18.12.2018.

  Projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001
 „Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros  Tumes vidusskolas 6.klases skolēni pasākumā “Pētām un izzinām profesijas tuvākajā apkārtnē” 18.12.2018. 
sadarbībā ar zivju restorānu "BERMUDAS"
Karjeras nodarbībai zivju restorānā "Bermudas" 6.klases skolēni gatavojās ar īpašu interesi: kāds izskatās restorāns, pie tam - tieši zivju restorāns, kā tas strādā, kādas profesijas cilvēki šeit strādā?
   Vispirms skolēni uzzināja, ka "Bermudas" ir "ģimenes restorāns" un noskaidroja, kas nepieciešams, lai uzņēmums varētu sekmīgi darboties.Kopīgā sarunā plašāk tika iepazīta darba vide, nepieciešamais aprīkojums un noteikumi, kas jāievēro katram darbiniekam. tālāk jau sadalīšanās grupās: viesmīļu grupa, kas sagatavo telpas klientu uzņemšanai un pavāra palīgu grupa, kas gatavo zivju ēdienus; pēc tam grupu maiņa.
Profesionāļu vadībā - meistarklasē, veicot praktiskos uzdevumus, tika izmēģinātas profesiju pamatiemaņas. Skolēni mācījās pareizi izvietot galda piederumus, izkārtot ēdienu traukos. Pagatavotie zivju ēdieni tika pasniegti atbilstoši noteikumiem. Darba procesā skolēni vairāk uzzināja arī par atbilstošajām rakstura īpašībām šo profesiju darītājiem.
   Pēc pasākuma skolēni atzina, ka ir gandarīti par jauno pieredzi, ko guvuši nodarbībā. Kā pārvarējuši paši sevi, lai pagatavotu zivju ēdienu, kas sākotnēji šķita neparasts izaicinājums. Liels bija skolēnu pārsteigums par to, cik daudzveidīgas profesionālās prasmes ir nepieciešamas viesmīlim un cik daudz, it kā ārēji sīkus pienākumus, veic viesmīlis. Daļa skolēnu domā, ka labprāt pamēģinātu šajā uzņēmumā strādāt jau vasaras periodā, ko drīkst darīt no 12 gadu vecuma. Par to rosināja domāt uzņēmuma vadītāja Airita.
   Sirsnīgs paldies par jauko uzņemšanu un interesanto nodarbību uzņēmuma darbiniekiem!
Pedagogs karjeras konsultants Daiga Elpere
D.Elperes un A.Kokaines foto

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Lūdzu ievērot pieklājību!